Catatan

Gelora Perasaan

Imej
Apa itu perasaan ? rasa ? rasa apa cinta ? sakit ? derita ? suka ? duka ? gembira ? keliru ? terlalu pelbagai perasaan yang berada di dalam perasaan manusia hingga aku kelu dihadapan papan taip. Sungguh sekarang aku sedang berperang dengan perasaan sendiri antara keliru dan kekuatan. Semenjak ini aku cuba menyayangi diri sendiri kerana bagi aku, dah cukup lama masa aku ambil dengan menyakiti diri sendiri dan membenci diri sendiri. Dah tiba masa untuk aku ambil sedikit keberanian dengan mencintai diri sendiri dan percayakan diri sendiri walaupun aku tahu ada sahaja manusia yang bersikap prejudis terhadap perubahan aku. Aku tahu susah untuk aku , aku cuba menggapai perasaan itu. This is battle within myself. 
Didalam aku cuba mencari jalan untuk aku menyayangi diri sendiri ini, banyak sangat rintangan. Serius aku berkata, aku tidak perlukan gossip murahan untuk menyayangi diri sendiri mahupun untuk terkenal. Aku manusia yang tidak perlukan perhatian orang ramai kerana bagi aku, dah ter…

Overthinking

Imej
As all of us knew that beauty is cruelty . I mean yeah , beauty lies in the eyes of the beholder . But as Malaysian nowdays. My face is common just like mehh nothing special. I don't know why but people keep unliked me? or isn't just perasaan aku heh ? . I  do feel myself preetayyy enough to show that I'm thankful enough to My Almighty . But people keep makes me feel down and down after all . Am I insufficient ? am I ugly ? why do they keep hatin' me ? this question keep appear in my mind and it's makes me felt so small and down. Just like in my class, aku tak tahu apa masalah classmates aku yang tak suka sangat dekat aku ? dekat kawan kawan aku? nak kata yang kami ni obviously menonjol sangat dalam kelas takde la sangat , just sometimes . tettt aku tahu this one guys tak suka dekat aku time kami pergi camping dekat sedim time semester 2 . Bila geng aku dengan aku naik white water rafting and he's shouting geng gedik dah mai ? and I be like come on dudes did I …

CONFESSION

Imej
Hmm , Aku tak tahu macam mana nak start cerita macam mana sebab cerita ini tiada penghujung dan tiada noktah di setiap baris kata yang tersirat mahupun yang tersurat . Actually , I did like this one guy last last semester , I don't want to bother which semester it is . Yes , I like him so much and this the first time aku buat kerja gila yang bagi aku sekarang agak bodoh jugak la buat macam tu sebab at the end the memory jadi nightmare yang tiap malam menghantui aku. Okay, memang la orang kata cinta itu buat IQ kita terus jadi rendah , disebabkan this one guy . Aku sanggup pergi beli hadiah for his birthday with effort beli kotak , paling takleh blah aku rasa surat cinta aku, my confession . fuhhh aku rasa suwwet tahap diabetis dahtu. Ya , aku memang rasa waktu paling bahagia even he doesn't know who I am , at least dia tahu yang aku ini wujud . But at the end it's becomes spoiler , bila sepupu aku pulak kantoikan yang aku lah tu yang hantar that hadiah with the 'confes…

Pengalaman mematangkan kita

Imej
So , nak diikutkan aku dah berjaya menghabiskan semester 3 dengan jayanya .
Alhamdulillah I did survive , pheww almost died actually.
okay last semester memang hectic nak mati weh.
almost killing each other in the class disebabkan salah faham.
Biasalah, tak semua manusia dapat terima diri kita ni seadanya .
disebabkan seorang perempuan yang menyebarkan cerita
berlakulah perbalahan yang hingga menyebabkan air mata tertumpah
on the spot wooo, aku dah la bukan jenis kaki menangis. Tapi kes ni berat
sampai tertitik air mata. Sumpah, sebab aku dan ahli group mangsa keadaan.
Aku taktau la ujian berat sungguh dekat group kami tiap semester.
Mesti ada punya group kami gaduh, padahal our group antara silence group.
Yang memang wa tak kacau hidup lu, lu jangan kcau hidup wa lah .
But macam dah ada dalam surah baqarah ayat 286
"Allah does not burden a soul beyond that it can bear"
Yeah indeed, ujian ini buat I'm more stronger than ever .
And yeah orang yang membuat kami merana itu …

Happy 20th

Imej
And now , I already 20 . Sangat sekejap masa berlalu , Pejam celik pejam celik dah lama saya tunggu awak , ehh hahahah . Happy New Year 2017 bebeh , semoga dengan meningkatnya usia ini akan dimurahkan rezeki yang berlebihan serta diberikan kesempatan dan keredhaan dalam mencari erti cinta sejati-Nya . Well , esok aku dah nak balik perlis :( . Mencik ahh . Kenapa cuti sekejap jeee , wae? Tapi cuti lelama pun bosan doh , ni pun dah rindu nak balik kamsis hahaha . Erm Bulan 12 haritu aku adalah buat kerja part-time sikit . Rezeki dari Allah yang tak dijangka langsung , which is my classmate hire aku jadi photographer nikah dengan sanding dia . Serious talk , aku terkejut nak mati hahaha , yeah selama ni aku hanya ambik gambar scenery ja , takpun sepupu aku je duk jadi
model aku nay experiment aku . But this time officially dia nak hire . Aku dah la tak berapa nak berbakat dalam nak suruh pengantin pose ni . But Alhamdulillah , all turned as planned  :) . 3 minggu aku tak balik rumah kak …

nak menulis balik

Imej
Kalau aku menulis  balik cerpen and novel aku, confirm kerat kaki ahh takde orang nak baca .  But entah kenapa aku rasa sunyi. Nak menulis jugak, tak kisah lah orang nak baca ke tak . Kritikal kau Adilah . Dulu aku ada buku nota kecik tu dengan penuh idea nak bukukan sebuah novel . Tapi entah macam terlebih dari 1 cerita la pulak . Dalam 1 buku nota aku dah macam ada 5 cerita hahaha. Gila betullah . Cerita aku ni banyak based dengan pengalaman hidup and more kepada khayalan. Entah ada yang cakap orang yang suka menulis ni sebab diorang tak bahagia dengan hidup realiti sekarang. Aku bahagia ja broh but entah la , aku tak boleh la berhenti menulis ni . Kekadang aku rasa aku ni terlampau sweet sangat , rasa macam nak melamar diri sendiri lepastu kahwin pun ada . Sah Adilah mental memalam hahahahaha .. Aku sendiri pun kecik jagung lagi , mana lah nak banyak pengalaman menulis ni. Prolog , epilog bagai . Aku kalau boleh nak tulis dengan chills je gituh .  Serious macam popcorn meletupp ide…

PTSS :)

Imej
Fuhh dah lama gila tak start menulis.
blog pun dah  berhabuk , berkarat , berdaki dah update baru sampai
aku pun tak reti nak edit template dah hahaha.

Aku pun banyak actually cerita nak  kongsi , thought takde pun yang nak baca .
Nak kata aku suka cerita dekat org , certain cerita ja boleh story .
Tak semua orang boleh terima cerita kita , opinion kita , rahsia kita , cara kita .
And suddenly aku rindukan suasana rajin berblogging waktu fom 2 dulu .
Duduk asrama of course susah nak update . Line mcm emmmmmm sangat .
Ni pun baru jejak Langkawi . Aku pun bukan budak yang berusia 15 tahun lagi dah
yang menulis tentang cita cita . Sekarang dah 19 , dah boleh kahwin .
Tapi tulah , tadak orang nak . Hahahaha

Cait merapu Adilah .
Aku taktau nak start dekat mana ,
tempat belajar ka , tempat teriak ka
tempat jatuh hati kah ? Eh eh eh .





Okay then , nilah classmate aku . perempuan memanipulasi lelaki of course .
tempat belajar serta menangis di Ptss , Politeknik Tuanku Syed Sirrajudin , Perlis …