nak menulis balik

Kalau aku menulis  balik cerpen and novel aku, confirm kerat kaki ahh takde orang nak baca . 
But entah kenapa aku rasa sunyi. Nak menulis jugak, tak kisah lah orang nak baca ke tak . Kritikal kau Adilah . Dulu aku ada buku nota kecik tu dengan penuh idea nak bukukan sebuah novel . Tapi entah macam terlebih dari 1 cerita la pulak . Dalam 1 buku nota aku dah macam ada 5 cerita hahaha. Gila betullah . Cerita aku ni banyak based dengan pengalaman hidup and more kepada khayalan. Entah ada yang cakap orang yang suka menulis ni sebab diorang tak bahagia dengan hidup realiti sekarang. Aku bahagia ja broh but entah la , aku tak boleh la berhenti menulis ni . Kekadang aku rasa aku ni terlampau sweet sangat , rasa macam nak melamar diri sendiri lepastu kahwin pun ada . Sah Adilah mental memalam hahahahaha .. Aku sendiri pun kecik jagung lagi , mana lah nak banyak pengalaman menulis ni. Prolog , epilog bagai . Aku kalau boleh nak tulis dengan chills je gituh . 
Serious macam popcorn meletupp idea dekat otak ni nak menulis cerita . Tapi stuck , tak tahu nak tulis cerita yang mana 1 lagi . Cerita yang waktu form 5 dlu pun macam best jugak tapi agak childish kahhhkahhkahh baru kau tahu Adilah kau tu kanak kanak sangat . Tapi time remaja dlu lah cerita agak menarik sikit la . Eh sekarang pun masih  remaja what , remaja kurang matang. Susahnya nak start cerita. Yang ending tergantung pun ada . Macam mana nak eh nak dapat ilham nak tulis yang mana dulu . And if aku nak terus menulis ni kena konsisten  . Tapi konsisten nateyy gapo , minggu depan dah bukak semester hahaha . Dahh naik semester 3 . Semakin busy lah dan semakin pening la dengan communication skills yang fails tu . Rosakkkk .  Sebab ni time spm essay aku selalunya lagi tinggi dari pemahaman aku , shitt benau . Serious writings , aku fails communication doh . Maybe aku memang kurang berkawan and aku memang suka membaca dan menulis dari dulu . Inilah apa yang aku takutkan dari first aku dapat kos ni , masalah komunikasi . Especially , aku jenis tak pandai berkawan dengan lelaki . Susah wehh , sumpah susah . Aku memang fails dengan lelaki , terribly mess out . Aku takda pun kawan laki kecuali hissham my bff since sekolah rendah but dia dalam kategori special sikit sebab dia ni berjiwa gegirl hahaha and basically dia memang ramai kawan perempuan. So bila aku dah masuk kos ni , first thing haritu kena perkenalkan diri in english dan ceritakan tentang your pengalaman in tourism . Aku okay ja kalau semua audience aku perempuan 
-_- . Payah weh payah . Tambah tambah bila aku buat aktiviti melibatkan lelaki . Aku sendiri tak tau apa masalah aku ni . Phobia ka apa entah la . Trust me , whatspp aku semua perempuan . Bukannya racist kaum ke apa , but macam berperang dengan minda sendiri ntah tentang perasaan ni . Susah . Ada tak ubat naikkan self-confident including brave in front of men . Then sebab tu bila aku terrsuka dekat someone aku lebih suka diam . Biarlah aku suka dia dalam , even dia tak tahu aku lebih suka cara itu . Aku seorang yang takut rejection kot and maybe takut harapan aku musnah . Aku lebih suka menyukai dekat orang dalam diam , sebab dalam diam tiada rejection . Aku bahagia tengok dia bahagia , yeah takde law dekat dunia ni yang if we like somebody , thats somebody gotta like me back . I like you thats someone . But sekarang dan makin melarat aku rasa . Merapu apa ni malam malam O.O . Rasanya tadi nak cerita pasal novel , but tengok tengok dah end up dekat confession aku dah ni hahahaha . Aku sendiri taktahu nak luah dekat sapa . Okay what dekat blog . Even aku sendiri yang baca , who cares gituh . 



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Happy 20th

CONFESSION

Pengalaman mematangkan kita