Sabtu, 31 Disember 2016

Happy 20th

And now , I already 20 . Sangat sekejap masa berlalu , Pejam celik pejam celik dah lama saya tunggu awak , ehh hahahah . Happy New Year 2017 bebeh , semoga dengan meningkatnya usia ini akan dimurahkan rezeki yang berlebihan serta diberikan kesempatan dan keredhaan dalam mencari erti cinta sejati-Nya . Well , esok aku dah nak balik perlis :( . Mencik ahh . Kenapa cuti sekejap jeee , wae? Tapi cuti lelama pun bosan doh , ni pun dah rindu nak balik kamsis hahaha . Erm Bulan 12 haritu aku adalah buat kerja part-time sikit . Rezeki dari Allah yang tak dijangka langsung , which is my classmate hire aku jadi photographer nikah dengan sanding dia . Serious talk , aku terkejut nak mati hahaha , yeah selama ni aku hanya ambik gambar scenery ja , takpun sepupu aku je duk jadi
model aku nay experiment aku . But this time officially dia nak hire . Aku dah la tak berapa nak berbakat dalam nak suruh pengantin pose ni . But Alhamdulillah , all turned as planned  :) . 3 minggu aku tak balik rumah kak aku , yelah seminggu tu akad nikah , seminggu lagi bersanding , seminggu lagi kak aku busy 0_0 . Memang mereput dekat kamsis . Yang paling lawaknya time shoot gambar akad nikah weh . Kaki aku terseliuh masuk parit hahaha , memang hectic doh tetiba pengantin lelaki pun keluar dari kereta and tudung aku nasib baik shawl berlapis lapis sebab lapis belakang tu tutup muka terus haha , aku cover nak mati time ni. Sakit woii , tapi kat mulut duk lafaz tak sakit . MashaAllah nak nagis rasa . Kak Aishah pun memang care sangat sampai buat aku rasa bersalah wehh  , aku takmau orang rasa bersalah pulak .









Ni semua contoh jalah , tak edit pun yang dekat sini , memang pure dslr je lah . Aku pun bukannya tahap pro lagi , baru berjinak jinak dan tak pernah nak ada keinginan pun nak jadi photographer berhemah ni sebab aku memang suka amik gambar but just gambar personal gambar pun , photographer berkhemah mungkin hahaha . But anyways Happy New Year once again. Haa sekarang aku otw belajar berenang , wuu best lerr . Dah ada subject marine sem ni yeayy . Awal bulan tiga kami kena pi  trip dekat pulau perhentian buat scuba , diving , snorkling . Memang tak sia sia aku masuk tourism eventhought susah la jugak , eh btw aku kan . Aku tak suka manusia yang jenis suka bandingkan kos . Yelah even kau dokter ka kos medic ke kos math ke , bagi pendapat aku lah kan , tak perlu kot memperlekehkan course orang . Tak perlu kot ayat macam ni ' Eleh , kos hang senang memang la boleh skor , bukan buat apa pun ' . wuii dik non , mai rasa apa aku rasa . Even Tuhan sendiri dah katakan semua ujian kita ni atas kemampuan diri kita kan . Kalau hang rasa tak mampu nak bawak kos hang tu , better berenti kot dari sindir tak tentu hala ja . Yelah effort masing masing kan . Kalau hang dah minat sesuatu benda tu , hang tak akan rasa terbeban weh . Kalau hang minat melukis la , bagi la berapa jenis lukisan pun hang akan try , Serious talk . Anyways , doa kan aku dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat yeee *.* muachh cikedd hahaha.


video

nah belanja video tak jadi







Tiada ulasan:

Catat Ulasan