Pengalaman mematangkan kita


So , nak diikutkan aku dah berjaya menghabiskan semester 3 dengan jayanya .
Alhamdulillah I did survive , pheww almost died actually.
okay last semester memang hectic nak mati weh.
almost killing each other in the class disebabkan salah faham.
Biasalah, tak semua manusia dapat terima diri kita ni seadanya .
disebabkan seorang perempuan yang menyebarkan cerita
berlakulah perbalahan yang hingga menyebabkan air mata tertumpah
on the spot wooo, aku dah la bukan jenis kaki menangis. Tapi kes ni berat
sampai tertitik air mata. Sumpah, sebab aku dan ahli group mangsa keadaan.
Aku taktau la ujian berat sungguh dekat group kami tiap semester.
Mesti ada punya group kami gaduh, padahal our group antara silence group.
Yang memang wa tak kacau hidup lu, lu jangan kcau hidup wa lah .
But macam dah ada dalam surah baqarah ayat 286
"Allah does not burden a soul beyond that it can bear"
Yeah indeed, ujian ini buat I'm more stronger than ever .
And yeah orang yang membuat kami merana itu juga telah menerima
balasan yang setimpal dengannya .
Sungguh Allah itu tidak kejam terhadap hambanya .
And yes , semester ini sangat busy sebab banyaknya event
yang dianjurkan kami , gara gara Event Management punya subject.
Fuhh perit la, subjek ni gaduh banyak dan dekatkan lagi kami.
hidupkan macam roller coaster high and thrill .
Time first event which is Dia'Do Tourismo , aku dilantik
sebagai AJK Dana bersama Ummi, Awin and Yana .
dan dipecahkan lagi kedalam group games-exhibition-conference
untuk tau budget yang diperlukan. Trust me , sponsorship is not something
to be joke around . Perit oh , eventhough takde orang nak hargai kau buat apa.
this one kau hanya deal la dengan ikhlas dalam diri .
then time hari kejadian pula aku jadi photographer event .
Apak sial sapa kata tak penat buat benda macam ni weh .
P/s : yana dapat boyfriend bila kami busy dengan event. Senior Dup caittt .
















this is the teaser :P


video
































Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PTSS :)

nak menulis balik

Happy 20th