CONFESSION

Hmm , Aku tak tahu macam mana nak start cerita macam mana sebab cerita ini tiada penghujung dan tiada noktah di setiap baris kata yang tersirat mahupun yang tersurat . Actually , I did like this one guy last last semester , I don't want to bother which semester it is . Yes , I like him so much and this the first time aku buat kerja gila yang bagi aku sekarang agak bodoh jugak la buat macam tu sebab at the end the memory jadi nightmare yang tiap malam menghantui aku. Okay, memang la orang kata cinta itu buat IQ kita terus jadi rendah , disebabkan this one guy . Aku sanggup pergi beli hadiah for his birthday with effort beli kotak , paling takleh blah aku rasa surat cinta aku, my confession . fuhhh aku rasa suwwet tahap diabetis dahtu. Ya , aku memang rasa waktu paling bahagia even he doesn't know who I am , at least dia tahu yang aku ini wujud . But at the end it's becomes spoiler , bila sepupu aku pulak kantoikan yang aku lah tu yang hantar that hadiah with the 'confession' card . Gila kau tak menggeletar . Sungguh satu badan menggeletar rasa macam nak demam tak demam sebab suddenly he called me , memang tak angkat laaa mahunya speechless . And then we continued in whatapps . I did told him my name . only my name and how I send the gift but he still resist nak tahu sapa aku , then aku kata dekat dia yang kalau nak tahu sangat aku siapa , kita jumpa time hari graduation dia nanti. Esoknya tu aku rasa kerja paling bodoh aku buat , aku pergi hantar hadiah lagi sekali . Am I drunk ? . Aku nampak kemaruk gila dekat situ and disebabkan ini bila aku nampak ja hadiah yang second time aku bagi dekat dia ni aku rasa macam nak hentuk ja kepala dekat dinding. Malukah aku , atau peritkah perasaan ini . Indeed , I tried untuk melupakan all the things that I did . Sukar tapi aku cuba , dan kami bertemu lagi ketika konvo kakak ku dan kakaknya di sebuah universiti di Malaysia . Bukan kami bertemu tetapi aku terlihat kakaknya . Sayang sekali , tiada kesempatan aku untuk bertemu dengan dia disitu . Aku mula whatapps dia dengan ucapan tahniah terhadap kakaknya and yet disitu ice is broken a little bit , but the awkward still ada . Disini aku tahu yang dia memang cari juga la pasal aku sebab dia tau Instagram aku dengan nama Instagram apa semua , yeah ni conversation terlama kami yang aku rasa . I miss this moment thought . Bila dia pergi interview yeah aku ada wish a good luck , but those good luck maybe be my bad luck .  Akhirnya aku tewas kerana penantian sebelah pihak memang menyakitkan , aku ada confess dekat dia time kami whatapps dan balasannya InshaAllah je . Okay InshaAllah zone lagi perit dari friendzone k . Aku tak tahu la kenapa tetapi perginya dia seorang berbekas dihati ? Sebab bagi aku dulu sebelum dia kenal aku , prinsip aku senang ja 'Mencintai tak semestinya bercinta , sebab cinta tak berarti memiliki . Tapi bila dia start kenal aku . I started to became greedy , I wanted to live with you , grow old with you , hold your wrinkled hands and say how warm my life was . I must have became a fool that's blind from love . I guess moving on maybe the only solution for now . InshaAllah kalau ada jodoh adalah tu . Perkenalan antara kita mungkin kesilapan ataupun anugerah . Maaf kerana mungkir janji tiadanya hadir aku pada hari graduation itu . Sebab masuk teksi tetapi takda pemandu teksi pun takleh jugak , macam tulah hati , mana boleh aku paksa orang suka aku disebabkan aku je suka dekat dia . Disini sahaja cerita confession aku . The End . Oh ya , Selamat bergelar sebagai graduasi , Congrats ! Proud of you babe !

If I were you , I'll never let me go .


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PTSS :)

Happy 20th

nak menulis balik